Õpiränne Portugalis: "Väga ägedad mälestused ja uued tutvused võivad tekkida kui vaid end rohkem tegutsema panna ja huvi tunda end ümbritseva keskkonna vastu."

Tartu Kunstikooli vilistlased Anita ja Dana olid aprillist juunini Erasmus+ õpirändes ühes Portugali eraettevõttes.


"Hommik algas meie väikses linnas/külas Silves`es hommikusöögiga kohalikus kohvikus - valikuid oli palju. Kuna tööpäev algas alles peale lõunat, kui ülemus ise juhuslikult kohale jõudis, siis saime rahulikult hommikut vastu võtta. Pool ajast maalisime ning ülejäänud ajast käisime kaasas autonäitustel abistamas nii fotograafina kui ka praktiliste asjadega nagu näiteks kui ülemuse auto lagunes keset ringteed, siis ruttasime ülemuse asmel näitustele ja võtsime inimesi vastu. Saime ka au valida printimiseks autonäituste reklaame. Kuid enamuse ajast saime maalida USA uunikum autosi, nt 1955.a Cadillac kuni Pacard-ini," meenutab Anita.

Dana lisab, et praktikal õpitust hindab ta enim uusi töötehnikaid, kliendiga suhtlemist ning erineva/uue perspektiivi nägemist.

"Päeval oli palju avastamist kui tekkis vaba aega. Palju- palju pilte sai tehtud ning väga palju chicken pirri-pirri sai söödud. Õhtuti on märgatavalt rohkem kohalikke väljas, Portugalis on peoloomad igal nurgal, kohtusime vahvate inimestega ja avastasime erinevaid vaatamisväärsusi lähedal asuvates linnades."

Enim meeldisidki Anitale ja Danale Portugali juures toit, ööelu ja inimesed. Inimeste kohta ütles Anita ka: "Portugalis/Hispaanias on väga...väga rahuliku eluviisiga inimesed, arendasin kannatlikust ja nende töö rutiini."


Teistele õpirändajatele soovitavad neiud rohkem end riiki avastama suruda, sõita välja erinevatesse kohtadesse ja avastada, suhelda. "Mul on silma jäänud, et Portugali laadsetes riikides on inimesed märgatavalt rohkem jutukamad ja ekstravertsemad. Väga ägedad mälestused ja uued tutvused võivad tekkida kui vaid end rohkem tegutsema panna ja huvi tunda end ümbritseva keskkonna vastu."






Kommentaarid